Konditionstester

OBS! För närvarande utför vi enbart maxpulstester utomhus sommartid. Mer info kommer. 

Vi utför lättare till mer avancerade konditionstester på löpband och cykelergometer (Monark 839E), analyserar testet åt dig och ger dig råd och tips för att du ska utvecklas.

Sundsvalls Test och Träningsklinik inriktar sig till allt ifrån dig som inte tränat någon gång eller vill komma igång igen till elitidrottare inom olika idrotter. Vi erbjuder även träningsuppläggning i samband med test, se träningsupplägg.

Du får instruktioner av oss om förberedelser dagarna innan/dagen innan test och innan respektive test ber vi dig alltid att fylla i ett hälsoformulär. Vi tar även din puls och ditt blodtryck i vila innan teststart.

Läs mer nedan kring de paket vi erbjuder och välkommen att boka!

Laktat- Test

Vi testar dig på maximal eller submaximal nivå på antingen löpband eller cykelergometer. Det sistnämnda betyder att du inte behöver ta ut dig till max om du inte vill.

 

Innan testet startar tar vi ditt Hb- värde samt andra parametrar. Testet börjar och vi mäter din puls, löphastighet/effekt samt ber dig kontinuerligt under hela testet att uppskatta din ansträngning på en ansträgningsskala. Utifrån laktatprovtagningar uppskattar vi din mjölksyratröskel och du får efter testet reda på vid vilken ungefärlig löphastighet/effekt och puls du har din mjölksyratröskel. Under den maximala delen av testet får du även ett värde på ditt maxlaktat för testet, din maximala belastning och tid till utmattning samt att vi kan uppskatta din laktattålighet. Efter utfört test får du värma ner på löpband/cykelergometer.

Därefter får du ett mail hem, där vi analyserat ditt resultat och där vi bland annat ger dig rådgivning om vad varje pulszon ger för fysiologisk påverkan på kroppen när det gäller planering av träning. 

 

Vid senare uppföljningstest kan vi lägga dina puls-, laktat- och hastighet/effekt- kurvor i samma diagram som föregående test och analysera vad som hänt.


Beräknad tidsåtgång: 2 timmar.

Kostnad: 1200 sek.

 

 

Tillval: Bollplank (+300 sek). Vid bokning, ange "Laktat- Test + Bollplank". 

 

Med detta tillval stannar du kvar hos oss efter genomfört test alternativ att vi bokar in ett telefonmöte där vi fortsätter att diskutera träning och de frågor du har. Här har du möjlighet att fördjupa din kunskap inom träningslära och få erfarenhetsbaserade tips och råd inför träning, tävling och/eller andra saker du funderar kring. 

 

Beräknad tidsåtgång: 2,5 timmar.
Kostnad: 1500 sek.

 

Maxpuls- Test

Vi testar dig på maximal nivå på främst löpband, men det går även att använda cykelergometer. Vi mäter din puls och löphastighet/effekt samt ber dig uppskatta ansträngning på en ansträgningsskala under testet.

Du får därefter reda på din maximala hjärtfrekvens, din maximala belastning och tid till utmattning. Efter testet får du ett mail hem, där vi analyserat ditt resultat och ger dig träningsråd. Du får då reda på dina individuella pulszoner och vad dessa pulszoner har för effekt på din träning och din kropp.

Beräknad tidsåtgång: 1 timme
Kostnad: 650 sek

Friskvårds- Test

I testet ingår förutom diverse hälsomätningar även ett lättare konditionstest på cykelergometer. Testet du genomför är med förhållandevis lätt belastning och varar inte mer än 10 minuter. Du får därefter ett mått på din kondition som vi sätter i relation till din ålder och ditt kön. Vi mäter även ditt hemoglobinvärde och ser att du ligger inom referensramen för blodvärde.

Efter alla mätningar avslutar vi med ett personligt hälsosamtal där vi pratar om fysisk aktivitet, kost, sömn, stress och välmående. Vill du prata om pulszoner och träning så kan vi ge dig värdefulla tips och råd.


Beräknad tidsåtgång: Ca 1,5 timmar

Kostnad: 800 sek

Alla priser ovan är inkl. 6 % moms. Innehar F-skattsedel.

Kontakta oss